Hoofd (Kwaliteit &) Productontwikkeling
In deze functie richt je je op zowel de vernieuwing en ontwikkeling als de kwaliteitsbewaking van ons assortiment. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de planning en organisatie van onze R&D afdeling.
De ontwikkelingen worden je mede aangegeven door concrete vragen vanuit commercie, ontwikkelingen bij onze toeleveranciers en door wijzigingen in wet- en regelgeving.
Gezamenlijk met het team van productontwikkelaars (2 fte), worden in onze eigen proefbakkerij de ontwikkelingsplannen uitgewerkt en na accordering binnen het product-introductieteam, opgeschaald naar productieschaal.
Gezien onze focus op glutenvrije producten en functional foods zijn een innovatieve denkwijze en grote kennis van ingrediënten een absolute pré.
Taken en verantwoordelijkheden
- Het inventariseren van gegevens mbt het lange termijn ondernemingsplan, hieruit destilleren van de toekomstige behoefte op het gebied van kwaliteit en productontwikkeling.
- Volgen en vertalen van ontwikkelingen binnen de markt, zowel op het gebied van beschikbare grondstoffen als van ontwikkelingen op het gebied van beschikbare producten.
- Het ontwikkelen en actueel houden van een systeem voor controle en borging van de kwaliteit (w.o. HACCP).
- Ontwikkelen/aanpassen en na goedkeuring invoeren van controle- en kwaliteitsnormen, (test)methoden en procedures.
- Het bijdragen in kennis en praktische uitvoering, gezamenlijk met het R&D team om de geplande projecten efficiënt uit te voeren.
- Afstemmen met andere disciplines in de organisatie om vervolgstappen in planning op een correcte wijze te kunnen maken (R&D, QA, productie, sales, marketing, ICT).
- In overleg met marketing en sales het mede uitwerken van het assortiment -en ontwikkelingsbeleid.
- Initiërend zijn in het zoeken naar toegepaste innovaties en hiervoor het schrijven van de programma’s, waarbij ook het toepassen van de mogelijkheden van subsidies hoort, zoals de WBSO (wet bevordering speur en ontwikkelingswerk).
- Het aanleveren van data voor sales en financiën voor het bepalen van kostprijzen.
- Adviserend naar directie en operations voor optimalisering van bedrijfsprocessen gezien vanuit de technologische en product technische scope.
Functie-eisen
- Je hebt HBO werk en denkniveau, met een opleiding bij voorkeur richting bakkerij.
- Je hebt ruime werkervaring in de bakkerijbranche, waarbij ervaring binnen de industriële bakkerij een pré is.
- Kennis van kwaliteitsmanagement is een pré.
- Je bent hands on en werkt nauwkeurig.
- Je hebt organisatorische vaardigheden voor planning van de proefbakkerij.
- Je hebt mede eigenaarschap voor de proefbakkerij.
- Je kan makkelijk schakelen met collega’s uit andere disciplines: productie, QA, marketing en sales.
- Je bent adviseur en gesprekspartner van onze relaties met name m.b.t. technologie.
- Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
- Het spreken van Duits en Spaans is een pré.
Arbeidsvoorwaarden
Voor de vacatures geldt een marktconform salaris CAO Bakkersbedrijf, inschaling afhankelijk van je werkervaring. We streven naar langdurige samenwerking. Daarom start je jouw dienstverband op basis van een jaarcontract met daarna bij wederzijdse tevredenheid een vaste aanstelling. Je komt te werken in een informele, no-nonsense werkomgeving. Resultaat telt, maar vooral ook respect voor elkaar en een goede sfeer.
DIRECT SOLLICITEREN
Voor aanvullende informatie of vragen over deze functie, kan je contact opnemen met Chantal Dimmendaal, afdeling HR (06-83665352 of chantaldimmendaal@bakkerwiltink.nl)
Direct solliciteren? Klik op de button hieronder en vul het formulier in.
MISSIE EN VISIE
Bij Wiltink leven we brood. Voor ons is er geen enkele twijfel: brood is dé basis van een gezond eetpatroon. We zien het als onze missie om dit prachtige natuurproduct blijvend te laten aansluiten op de veranderende wensen van de bewuste eter; van traditionele broodgenieter tot lifestyle foody. We maken van brood iedere dag iets bijzonders.
Zodat brood onderdeel blijft van het gezonde eetpatroon. Daarom zijn we samen met onze klanten ondernemend in brood! Met bewuste aandacht voor gezondheid, maatschappij, mens en aarde. Met als uiteindelijk doel dat onze klanten broodvrienden worden.
ONDERNEMEND
We zijn nieuwsgierig, positief en gefocust op de toekomst. Dat is voor ons ondernemerschap. Zo is Wiltink ooit begonnen en zo zullen we blijven groeien. Daar zijn waar de vraag gaat ontstaan.
RECHT DOOR ZEE
Zien we een kans en geloven we erin? Dan gaan we er ook echt voor! We delen onze kennis, schakelen experts in en gebruiken alle tools om maximaal resultaat te creëren. Samen met de klant op zoek naar nieuwe concepten, smaken en broodvariaties.
EIGENWIJS
We vertrouwen op onze intuïtie. Ook al wordt dit soms ervaren als eigenwijs. We produceren producten met een toegevoegde waarde. Niches die niet voor iedereen te maken of interessant zijn. Maar stuk voor stuk producten waar wij met trots onze naam aan verbinden.