OVER ONS

Op 14 juli 1952 kwamen de eerste knappend verse broden uit de oven van Bakker Willem Wiltink. Nu staat alweer de derde generatie aan het roer en bakken we dagelijks op grote schaal ambachtelijk brood voor bakkerijen, supermarkten en groothandels. Ons assortiment bestaat uit Vrij van, Specialiteiten en Dagvers. Daarnaast ontwikkelen we in eigen huis andere vernieuwde broodproducten. Allemaal producten met een toegevoegde waarde en altijd lekker.

Lees meer >

Voor ons is er geen twijfel. Brood is dé basis van een gezond eetpatroon. We zien het als onze missie om dit prachtige natuurproduct blijvend te laten aansluiten op de veranderende wensen van de bewuste eter.

Ondernemen doen we bewust. Ondernemen doen we samen. Met als doel dat onze klanten, productontwikkelaars, category managers en business development managers, broodvrienden worden.

Wij zijn Wiltink. Ondernemend in brood.

ONDERNEMEND IN BROOD
SINDS 1952

DE EERSTE 20 BRODEN

Op 14 juli 1952 bakte onze grootvader Willem Wiltink zijn eerste 20 broden. Hij deed alles in z’n eentje. Van broodbakken tot huis-aan-huis bezorgen op de transportfiets. Een jaar later bouwde hij vóór de bakkerij een woonhuis met winkel. En ging hij ook brood leveren aan instellingen, ziekenhuizen en zogenoemde ‘koude bakkers’. Het mooie was, hij opende zijn bakkerij op een plek waar nog geen woonwijk was, nog geen afzetmarkt. De keuze om daar te vestigen bleek een schot in de roos. Dat ondernemerschap typeert ons nog steeds; voelsprieten in de markt, luisterend naar intuïtie en bij een goed gevoel, gaan!

 

BROOD IN ONS DNA

Later gingen we ook leveren aan supermarkten en horecabedrijven. De omvang van het bedrijf nam toe en vooral de broodomzet steeg enorm. In de jaren 80 deed de tweede generatie Wiltink zijn intrede in de bakkerij. De passie was over geslagen, het brood zit blijkbaar in ons DNA. De productie bleef stijgen en we deden diverse overnames. We hadden onze plek in de markt verworven. In 2010 verrees een nieuwe ambachtelijke bakkerij op het Wiltink terrein waar volgens de modernste standaarden en eisen gewerkt wordt en namen we het Innovatie lab in gebruik. De ambitie en groei bleek er nog lang niet uit.

DE GLUTENVRIJE BAKKERIJ

Om ook de groep consumenten die minder, of geen, gluten willen of mogen eten te kunnen bedienen, hebben we in 2014 onze volledig glutenvrije bakkerij geopend en zijn daar direct gestart met het bakken van het dagvers glutenvrij brood YAM. Het sluit aan bij onze missie om iedereen te laten genieten van dit prachtige natuurproduct. Naast brood, hebben we nu een breed assortiment aan heerlijke glutenvrije verwenproducten zoals cake, muffins, koek, speculaas en gebak.

MISSIE EN VISIE

Bij Wiltink leven we brood. Voor ons is er geen enkele twijfel: brood is dé basis van een gezond eetpatroon. We zien het als onze missie om dit prachtige natuurproduct blijvend te laten aansluiten op de veranderende wensen van de bewuste eter; van traditionele broodgenieter tot lifestyle foody. We maken van brood iedere dag iets bijzonders.

Zodat brood onderdeel blijft van het gezonde eetpatroon. Daarom zijn we samen met onze klanten ondernemend in brood! Met bewuste aandacht voor gezondheid, maatschappij, mens en aarde. Met als uiteindelijk doel dat onze klanten broodvrienden worden.

ONDERNEMEND

We zijn nieuwsgierig, positief en gefocust op de toekomst. Dat is voor ons ondernemerschap. Zo is Wiltink ooit begonnen en zo zullen we blijven groeien. Daar zijn waar de vraag gaat ontstaan.

RECHT DOOR ZEE

Zien we een kans en geloven we erin? Dan gaan we er ook echt voor! We delen onze kennis, schakelen experts in en gebruiken alle tools om maximaal resultaat te creëren. Samen met de klant op zoek naar nieuwe concepten, smaken en broodvariaties.

EIGENWIJS

We vertrouwen op onze intuïtie. Ook al wordt dit soms ervaren als eigenwijs. We produceren producten met een toegevoegde waarde. Niches die niet voor iedereen te maken of interessant zijn. Maar stuk voor stuk producten waar wij met trots onze naam aan verbinden.

EEN EERLIJK BESTAAN MET BAKE FOR LIFE

Wiltink is een van de bakkerijen die betrokken is bij Bake for Life. Bake for Life bouwt bakkerijen in de Afrikaanse landen Oeganda en Kenia. Gehandicapten, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school hebben moeten verlaten, werken hier en leren het bakkersvak.

Deze mensen krijgen zo weer de kans op een eerlijk bestaan en verdienen ze een salaris waarmee ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. We zijn trots dat we onze naam hieraan kunnen verbinden en zo onze passie over het vak over kunnen brengen op andere generaties.

Doe mee en word ambassadeur/vrijwilliger!