WILTINK
INNOVATIE LAB

Samenwerking stimuleert innovatie

Wiltink heeft een uniek Innovatie Lab. Productontwikkelaars, category managers en business development managers gaan samen met food-innovators en onze meesterbakkers de keuken in, om in co-creatie nieuwe broodinnovaties te bedenken. En te maken!

In deze inspirerende ruimte komt de kennis en ervaring van onze klanten samen met de professionele bevlogenheid van onze bakkers en andere specialisten. En dat leidt als vanzelf tot smaakmakende nieuwe producten, concepten, verhalen of verpakkingen.

SUCCESSEN UIT ONS INNOVATIE LAB

Het Innovatie lab van Wiltink is in 2010 geopend om nog beter en directer in te kunnen spelen op de wensen van klanten en consumenten. Om samen op zoek te gaan naar kansen en mogelijkheden, als aanvulling op een standaard assortiment.

Alles komt hier samen, waardoor het lab ondertussen is uitgeroeid tot een rijk gevulde bibliotheek vol boeken over brood in al zijn verschijningsvormen, een rariteitenkabinet met bijzondere producten en inspirerende fotoreportages van trendtours door de wereld van food. Voelsprieten in de markt en bij een goed gevoel gaan!

En dat levert bijzondere nieuwe producten op. Vernieuwingen die hier in samenwerking zijn ontstaan zijn onder andere fruitbrood, mueslibonkjes, glutenvrije producten en ons smaakvolle vruchtenbrood.

SAMENWERKING; DE BASIS VOOR INNOVATIE

De professionals die we hier ontvangen staan open voor verandering en samenwerking. Ze zijn op zoek naar mogelijkheden om samen met ons de broodinnovaties van de toekomst te ontdekken.

We koppelen hun inzichten over de consument met al haar specifieke wensen en verlangens, aan onze kennis van brood. We speuren alle mogelijke offline en online bronnen af en komen dankzij slimme brainstormtechnieken tot kansrijke innovaties. Met fooddesigners, innovatie- en trendexperts delen we de meest up-to-date inzichten. Over consumententrends, maar ook over marktgegevens, baktechnieken en wereldse recepten. Samenwerking en kennis delen leidt tot succesvolle innovaties. Daar geloven we heilig in!

bakkerwiltink-innovatielab-proefbakker-deeg-kneden

ZO BRENGEN WE SAMEN BROOD TOT LEVEN.

In de proefbakkerij brengen we deze innovaties vervolgens tot leven. Hier ruikt het naar vers en naar lekker. Hier veranderen de vernieuwende ideeën in tastbare producten. Samen kneden, mengen, snijden, pureren, stampen, drogen, persen en wellen we uiteenlopende ingrediënten om ze een plaats te geven op, in of door het deeg.

SAMEN CREËREN?

Ook op zoek naar nieuwe concepten, smaken en broodvariaties die aansluiten bij de behoefte van de consument. Kom langs in ons Innovatie lab en ontdek hoe we samen van brood iedere dag iets bijzonders kunnen maken.

BROOD KOMT TOT LEVEN

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

SAMEN ONDERNEMEND IN BROOD

Samenwerking staat bij Wiltink hoog in het vaandel. Wij delen onze kennis, schakelen experts in en gebruiken alle mogelijke hulpmiddelen, ideeën en processen om maximaal resultaat te creëren. Samen op zoek naar nieuwe smaken, variaties en verrassende broodcreaties die aansluiten bij de veranderende behoefte van de consument. Zo maakt Wiltink van brood iedere dag iets bijzonders. Zo zijn we iedere dag samen ondernemend in brood.